Toeval of niet, precies op de dag dat Dorna liet weten dat de ‘echte’ GP’s van Mugello en Barcelona voorlopig niet door kunnen gaan, komt Ducati met het nieuws dat ze een nieuwe fabrieksrijder gecontracteerd hebben. De Italiaan Andrea Saveri om precies te zijn. De kans dat veel MOTOR.nl-lezers ooit van hem gehoord hebben, is klein. Maar toch is hij echt wereldkampioen in het online MotoGP eSport-kampioenschap.

Hij behaalde vorig jaar die titel al met een Desmosedici GP19, maar was toen nog geen officiële Ducati-rijder. Best opvallend, want Andrea woont op slechts een paar kilometer van de fabriek in Borgo Panigale (Bologna) en maakt in het echte leven zijn kilometers op een Monster.

Forza Italia

Andrea gaat uitkomen voor het eSport Ducati Corse-team en mag zich dus min of meer collega noemen van Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci en testrijder Michele Pirro. Vier Italianen en dat maakt Ducati terecht trots.
Dit seizoen staan er vier MotoGP eSport-wedstrijden op het programma. De eerste vindt op 29 mei plaats op Mugello. Daarna volgen nog de Red Bull Ring (14 augustus), Misano (11 september) en Valencia (27 november). Voorafgaand worden er een aantal selectiewedstrijden verreden.

En corona of niet, al deze races gaan sowieso door.

 

bron: Motor.nl